Bobath therapie

 

Bobath therapie streeft in eerste instantie naar het verbeteren en het optimaliseren van de behandeling van kinderen met CP (Cerebral Palsy of Cerebrale Parese) en van andere patiënten met een neuro-motorische problematiek of ontwikkelingsstoornis. Deze therapie is gebaseerd op de principes van het NDT-Bobath concept.

Wat doet Bobath therapie?

Het doel van de therapie is om de tonus (=spierspanning) te normaliseren. Dikwijls is deze tonus ofwel te hoog ofwel te laag. Door bepaalde technieken toe te passen proberen we deze te normaliseren. Hierdoor komen we tot een betere motorische controle waardoor het kind meer mogelijkheden kan verwerven.

 

Therapie op maat

Ieder kind heeft specifieke noden. Daarom wordt de therapie steeds individueel aangepast. Er wordt ook nauw samengewerkt met de directe omgeving (ouders, familieleden, opvoeders, leerkrachten,…). We geven ook advies over hulpmiddelen, preventie van andere klachten, moeilijkheden tijdens dagdagelijkse activiteiten,…

U kan hiervoor terecht bij Ian, Dieteke en Lien.

Alle therapeuten zijn opgeleid en erkend door de Belgische Bobath vereniging

K-fit is echt TOP! Heel moderne en ruime infrastructuur, supervriendelijke, begripvolle en enthousiaste kinesisten. Lien, van het pediatrisch team, kan ik helemaal aanraden. Ze is heel vriendelijk, lief voor je kind en begaan. Er wordt gewerkt op een leuke en aangename manier, op maat van het kind. Geweldig!

Caro