Audrey Vlerick

Over mij

Sport is altijd al een groot deel van mijn leven geweest. Van kleuterturnen naar initiatiejaren tennis en volleybal, om als 10-jarige uiteindelijk voluit voor basketbal als teamsport te kiezen.

Blessures bleven bij een intensieve contactsport als basketbal helaas niet lang uit. Na ligamentblessures of een overbelastingletsel, werd ik steeds weer klaargestoomd door de kinesist om enkele maanden later weer voluit te kunnen gaan op het basketveld.

Deze vroege contacten met kinesitherapie duwden me ook bij mijn studiekeuze in de sport- en revalidatie richting. Zo koos ik initieel voor Sport- en Bewegingswetenschappen maar schakelde na 1 semester alsnog over naar Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen.

Mijn interesse als kinesitherapeut ligt voornamelijk in posttraumatische en postoperatieve aandoeningen bij bovenste en onderste lidmaat. De afgelopen jaren ben ik me voornamelijk gaan bijscholen in de problematieken van het bovenste lidmaat (hand, elleboog en schouder) en de knie.

Ik behandel in de praktijk voornamelijk de bovenste extremiteiten maar de interesse in het gehele lichaam blijft uiteraard aanwezig.

Naast K-Fit werk ik ook in AZ Sint-Lucas als kinesitherapeut op de Ambulante Revalidatie en Hand- en Elleboog revalidatie. Hier houd ik me naast het behandelen van bovenste lidmaat ook bezig met de opvolging en testings van sporters met knieproblematiek, voornamelijk voorste kruisband blessures.

De grote variatie in deze job maakt het elke dag uitdagend en interessant. Het continue in beweging zijn en het enthousiasme van alle collega’s zorgt ervoor dat energie doorheen deze praktijk stroomt.

‘Beweging is key’ op eender welke manier en in eender welke vorm van revalidatie en dat hopen we hier in K-Fit steeds aan de patiënten over te brengen.

Opleidingen en specialisaties

Opleidingen:

  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (2017, Ugent)
  • Certificaat ‘Belgian Hand Therapist’ (2021)

Specialisaties