Charlotte Van Den Hende

Over mij

Ik ben een enthousiaste kinesitherapeut die samen met u en uw kind de nodige stappen wil zetten naar zelfstandigheid en welbevinden.

Van jongs af aan wil ik met kinderen werken. Ik deed als kind niets liever dan juf spelen met mijn kleine broer. Sinds mijn 14 jaar babysit ik en deed ik ervaring op in het zorgen voor verschillende leeftijdsgroepen.

Daarnaast helpt fysieke activiteit mij om een betere versie van mijzelf te zijn. Ik probeer mij zoveel mogelijk te verplaatsen met de fiets. Sportieve uitdagingen ga ik graag aan, zo liep ik al tweemaal een halve marathon. Spikebal en muurklimmen zijn twee sporten die ik ontdekte door vrienden waarbij ik mijn dosis aan beweging kan combineren met sociaal contact.

Het is dus niet verwonderlijk dat ik in mijn verdere studies koos voor de combinatie van kinesitherapie en pediatrie.

Voor mij is het belangrijk dat kinderen inspraak en verantwoordelijkheid krijgen. De noden van het kind staan daarom bij mij centraal. Daarnaast vind ik samenwerking met verschillende disciplines en de omgeving van het kind een enorme meerwaarde. Als kers op de taart wil ik levenslang bijleren. Hiervoor volg ik op regelmatige basis bijscholingen.

Opleidingen en specialisaties

Opleidingen:

  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie: revalidatie en
    kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen (universiteit Gent, 2014 – 2020)
  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie: revalidatie en
    kinesitherapie bij kinderen (universiteit Gent, 2019 – 2021)
  • KineCoach Obesitas bij kinderen en adolescenten – (Axxon 2022)

Specialisaties