Oncorevalidatie

Bewegen tijdens en na kanker

Vermoeidheid is één van de belangrijkste nevenwerkingen tijdens, maar ook vooral na de behandeling van kanker.

Kankergerelateerde vermoeidheid is ernstiger en overweldigender dan dagdagelijkse vermoeidheid. Extra rust brengt hierbij weinig of geen verandering.

Door deze vermoeidheid zal je minder gaan bewegen waardoor je conditie en
spierkracht afneemt, wat dan weer de vermoeidheid versterkt. Naast dit fysieke effect is er ook een grote impact op het mentale en emotionele welbevinden. Bewegen bevordert hierbij het herstel. Ons oncorevalidatie-programma is er speciaal op gericht om jou hierbij te begeleiden.

Bewegen, bewegen, bewegen

Het is aangetoond dat regelmatig bewegen tijdens en na de behandeling van kanker een gunstige impact heeft op de kans op genezing en bij sommige kankers ook de kans op herval reduceert. Ook vermoeidheidsklachten kunnen hierdoor verbeterd worden. Bovendien heeft een gezonde en actieve levensstijl een positief effect op zowel het mentale als het fysieke welbevinden, wat jouw levenskwaliteit alleen maar ten goede komt.

Recente wetenschappelijke studies raden zelfs aan om zo snel mogelijk na de
diagnose, dus nog voor de operatie en/of opstart van de behandeling fysiek
actief/actiever te zijn.

Oncorevalidatie: altijd op uw maat

De oncorevalidatie wordt afgestemd op de fase waarin je je op dat moment bevindt.
Ben je nog in behandeling, dan proberen we samen de aanwezige kracht en conditie te onderhouden en tegen te gaan dat je achteruit gaat.

Zit je behandeling er op en wil je terug je dagdagelijkse activiteiten (sociaal
contact, hobby’s, werk e.d.) opnemen, dan zullen we tijdens de revalidatie
trachten jouw kracht en conditie geleidelijk aan terug op te krikken. Uiteraard steeds individueel aangepast aan de doelen die je jezelf vooropstelt.

Tegelijkertijd willen we je ook motiveren tot een verdere actieve en gezonde levensstijl na het afsluiten van je behandelingen in onze praktijk.

Ook op afstand

Was u vroeger al heel sportief of woont u niet in de buurt? En wenst u enkel wat advies of op regelmatige basis wat ondersteuning en tips? Dan biedt Sarah ook de mogelijkheid om via online consulten u terug op weg te helpen. Neem gewoon contact op en we bekijken samen welk traject best matcht met uw verwachtingen.

De noodzakelijke begeleiding wordt gedaan door Sarah Soenen