Bobath therapie

In onze praktijk in Gent zijn we met verschillende kinesisten die Bobath therapie geven. Deze methode streeft in eerste instantie naar het verbeteren en het optimaliseren van de motoriek van kinderen met cerebral palsy of cerebrale parese en van andere patiënten met een neuro-motorische problematiek of ontwikkelingsstoornis (Spina Bifida, Down, prematuur geboren kinderen, spierdystrofie/Duchenne, hyperlaxiteit,…).

 

Wat is Bobath therapie?

Het doel van onze kinesitherapie is om de tonus (=spierspanning) te normaliseren. Dikwijls is deze tonus ofwel te hoog ofwel te laag. Door bepaalde technieken toe te passen proberen we deze te normaliseren. Hierdoor komen we tot een betere motorische controle waardoor er meer bewegingsmogelijkheden zijn. Op dat moment kunnen we werken aan meer functionele vaardigheden zoals zelfstandig zitten, tot stand komen, stappen, transfers,… We bekijken de persoon steeds in zijn geheel en binnen de volledige context zodat we samen tot een efficiënt behandelplan komen.

 

Meer dan kinesitherapie alleen

Ieder kind heeft specifieke noden. Daarom wordt de kinesitherapie steeds individueel aangepast. Er wordt ook nauw samengewerkt met de directe omgeving (ouders, familieleden, opvoeders, leerkrachten,…). We geven ook advies over hulpmiddelen, preventie van andere klachten, moeilijkheden tijdens dagdagelijkse activiteiten,…

Alle therapeuten zijn opgeleid en erkend door de Belgische Bobath Vereniging

Bobath therapie
Bobath therapie
Bobath therapie