Belinda Logie

Over mij

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Ugent als sportkinesitherapeut en sta ik al verschillende jaren in het werkveld. 

Op meerdere vlakken in het leven ben ik van mening: just do it en let’s try it! Zo ook op sportief vlak. Standaard kan je mij terugvinden op de hockeyvelden van THC Indiana waar ik reeds 7 jaar actief ben in veldhockey. Daarnaast behoren tennis, padel, yoga, loopsessies en workouts met regelmaat ook tot mijn sportgamma.

Dit is vroeger echter anders geweest. Als kind zag ik bewegen eerder als een must en haalde hier niet altijd plezier uit. Met uitzondering van dansen en sporadisch de loopmicrobe te pakken te krijgen, kon je mij vaak niet aanzetten tot sport. Ik denk dat ik net daarom nu mensen met plezier motiveer om te bewegen en hun grenzen te verleggen. Omdat het anders kan en nooit te laat is! En daarbij nog eens fun te hebben ook! Want bewegen kan iedereen, met de juiste begeleiding en motivatie erbij. 

Naast het fysieke aspect, hecht ik ook enorm belang aan het mentale aspect: hoe voelt iemand zich bij de therapie en zijn er zaken waardoor de revalidatie bemoeilijkt wordt. Daarbij vormen communicatie en vertrouwen in elkaar voor mij de sleutel. Zo kunnen wij ook het beste van onszelf geven. En dat aan jou!

Dit (over)enthousiasme uit zich op werkvlak ook in het regelmatig bijwonen van opleidingen omtrent manuele therapie, sport revalidatie, dry needling, voeding en zo meer. De kine wereld en zijn wetenschappelijke ontwikkelingen ‘beweegt’ continu en daar wil ik ook blijvend deel van uitmaken.

Opleidingen en specialisaties

Opleidingen:

  • Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen afstudeerrichting sportkinesitherapie (Ugent 2016)
  • Dry needling (Trigger 2016-2018)
  • Manuele therapie (IMFT 2018-2020)
  • Experts in sports rehab (Smarteducation 2023)

Specialisaties