Laura Verhaege

Over mij
Sinds de lagere school kwamen medische beroepen naar de voorgrond toen mij gevraagd werd wat ik later wilde worden. Deze interesse voor de wetenschap en de medische wereld groeide later steeds meer. Ik hou ervan om mensen te helpen en ondersteunen waar mogelijk, waardoor de keuze voor kinesitherapie logisch was.

Vanaf mijn 13 jaar begon ik met babysitten waar ik leerde omgaan met kinderen van verschillende leeftijden. Ook wanneer er in het restaurant van mijn ouders kindjes geen hele middag aan tafel konden blijven zitten nam ik ze mee naar boven en kon ik ze een hele middag entertainen. Dit in combinatie met de eerste lessen over pediatrie binnen de kinesitherapie – waar ik altijd heel enthousiast over was – zorgde ervoor dat ik koos voor de specialisatie pediatrie.

Tijdens mijn opleiding probeerde ik al zoveel mogelijk kennis en ervaring te krijgen in de pediatrische kinesitherapie. Dit onder andere door vakantiejobs in zowel de kinderrevalidatie van het UZ Gent maar ook in verschillende types buitengewoon onderwijs. Ik kijk er dan ook naar uit om mij tussendoor verder bij te scholen.

Tijdens de behandeling van een kind vind ik het heel belangrijk om te luisteren naar de hulpvraag van het kind. Ik zorg er ook zeker voor om de hele context te betrekken en te luisteren naar bezorgdheden als die er zouden zijn. Multidisciplinaire samenwerking en overleg met school zijn daarom voor mij heel belangrijke tools om mee aan de slag te gaan. 

Opleidingen en specialisaties

Opleidingen:

  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie: revalidatie en
    kinesitherapie bij kinderen (universiteit Gent, 2023)

Specialisaties