Ademhalingskine

Ademhalingskinesitherapie heeft als doel je te helpen overtollig slijm uit de longen te krijgen.

Hoe werkt dit?

Hier worden de technieken van autogene drainage volgens Chevalier toegepast waarbij aan de hand van verschillende ademvolumes en ademsnelheden de slijmen losgemaakt en opgehaald worden.

De juiste ademhalingstechnieken worden aangeleerd en de drainage wordt begeleid. Op die manier kan je de techniek zelf onder de knie krijgen en dus ook zelfstandig toepassen.

Hulpmiddelen zoals een flutter zijn soms aangewezen om het effect van de behandeling te verbeteren. Je krijgt ook aangeleerd hoe je dit op een correcte manier zelfstandig kan gebruiken.

Adempatroon

Daarnaast kan een verstoord adempatroon kortademigheid of moeilijk ophoesten versterken. Tijdens de kine sessie wordt ook dit nagegaan en gecorrigeerd.

Een soepel en krachtig lichaam

Sterke ademspieren en een soepele romp maken ademen en ophoesten veel makkelijker. Daarom zal ook dit een onderdeel zijn van de ademhalingskine behandeling.

Voor wie?

Dit kan noodzakelijk zijn bij:

  • bronchitis
  • COPD
  • longontsteking
  • mucoviscidose

Deze aanpak kan van jonge kinderen tot ouderen toegepast worden.

U kan hiervoor terecht bij Lieselot en Bert

Andere ademhalingsklachten

Kortademigheid of het gevoel dat je niet door kan ademen, (chronische) hyperventilatie maar ook duizeligheid of tintelingen kunnen door onze ademhaling verstoord worden. Dit vergt een uitgebreide aanpak waarvoor u ook bij ons terecht kan.