Bert Lerouge

Over mij

Als kind was ik zelf sportief en vooral geboeid door wielrennen. Ik heb ook enkele jaren in de jeugdcategorieën wedstrijden gereden. Niet echt goed, maar ik vond het trainen en de sfeer errond wel heel leuk. Het leek me wel fijn om later iets in die richting te doen als job.

Toch wist ik op mijn achttiende nog niet zo duidelijk wat ik wou doen. Ik kende het beroep ‘kinesist’ niet. Maar de combinatie van een actieve job waar je toch de nodige kennis voor moet hebben, leek wel bij mij te passen.

En op die manier kon ik misschien toch in het wielerwereldje betrokken blijven… Dat is het dus niet geworden.
Door onze vorming tijdens de opleiding en vooral in de jaren nadien, merkte ik dat mijn interesse misschien eerder ergens anders naar uit ging binnen het gebied van de kine.

Ik had zelf, als jongere, tijdens het sporten heel vaak last van mijn ademhaling en niets leek daarbij te helpen. Het feit dat er geen oplossing voor bestond wakkerde mijn interesse in alles rond ademhaling en wat er kan mislopen hierbij sterk aan. Door hier meer en meer ervaring in te krijgen, merkte ik ook dat dit ook voor veel andere mensen een verschil kon betekenen.

Na mijn studies was er ineens veel minder tijd om te sporten. Na enkele jaren stil te liggen, ben ik geleidelijk aan beginnen lopen. Ondertussen is dit verder geëvolueerd naar steeds langer en heb ik al een tiental marathons en ultra’s uitgelopen. (de meeste met een vlotte ademhaling trouwens).
Lopen is ondertussen een passie geworden die graag aan anderen doorgeef. Zo streef ik ernaar om ook patiënten te begeleiden om blessurevrij zo vlot mogelijk te kunnen lopen.

Kort na ons afstuderen zijn Ian en ik samen een praktijk begonnen op 200 meter van waar we nu zitten. Hierbij hebben altijd als doel gehad om er steeds te zijn voor onze patiënten en deze ook te stimuleren naar een actief leven. Deze waarden blijven nog steeds heel belangrijk in onze praktijk.

Opleidingen en specialisaties

Opleidingen:

  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (UGent 2000-2005)
  • Buteykotherapeut (Buteyko Breathing Association, UK – 2006)
  • Bradcliff therapeut (Ademhalingstherapie, NZ – 2021)

Specialisaties