Dieteke Van Gansbeke

Over mij

Van jongs af aan ben ik enorm geïnteresseerd in alles rond sporten, wetenschap en de medische wereld. De keuze om kinesist te worden lag dus al snel vast voor mij. Daarnaast ben ik steeds actief geweest in de jeugdbeweging en in verschillende sportclubs. Ik ben 6 jaar leiding geweest in de scouts, zowel in de reguliere scoutsgroepen als in een AKABE-groep (voor kinderen en jongeren met een mentale en/of fysieke beperking). Daarnaast begeleidde ik iedere zomer verschillende zomer- en sportkampen. Zo ontstond geleidelijk aan mijn passie voor het werken met kinderen.

Doorheen mijn studies geraakte ik steeds meer en meer gefascineerd door de motorische ontwikkeling en de revalidatie van kinderen. Al snel was het voor mij duidelijk dat ik mij wou specialiseren in de pediatrische revalidatie, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Tijdens de therapie staat het kind en zijn ontwikkeling (op verschillende domeinen) steeds centraal voor mij. Op een speelse en gevarieerde manier werk ik naar de vooropgestelde doelen. Daarbij stel ik nauw contact met de omgeving van het kind (ouders, school, andere therapeuten, …) voorop. Doorheen de jaren school ik me regelmatig bij om op de hoogte te blijven van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de pediatrische revalidatie. Op die manier kan ik steeds de best mogelijke zorg bieden aan jouw kind.

Opleidingen en specialisaties

Opleidingen:

  • Master in de revalidatiewetenschappen een kinesitherapie, specialisatie pediatrie (UGent 2017)
  • Postgraduaat ‘Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen’ (Bobath-therapie) – (UGent & KULeuven 2019-2020)
  • KineCoach Obesitas bij kinderen en adolescenten – (Axxon 2021)

Specialisaties