Lien Colpaert

Over mij

Ik ben een jonge sportieve mama die al enkele jaren veel voldoening haalt uit het kinesitherapeutisch behandelen van kinderen en jongvolwassenen.

Tijdens mijn opleiding kinesitherapie koos ik de specialisatie pediatrie. Deze keuze ontstond onder meer door het plezier dat ik tijdens mijn jeugd beleefde binnen de jeugdbeweging, eerst als lid en later als leidster. Ik ben graag creatief bezig met kinderen en ben nog elke keer verrast door hun spontaniteit.

De voorbije 10 jaar heb ik ervaring opgedaan in twee verschillende pediatrische groepspraktijken. Deze job combineerde ik met een job als kinesitherapeut in het buitengewoon onderwijs type 4. Daar groeide mijn interesse in het werken met kinderen en jongeren met een neurologische aandoening (o.a. CP). In 2016 behaalde ik mijn postgraduaat in de pediatrisch revalidatie bij neurologische aandoeningen/bobath therapie.

Ik vind het uitdagend om op zoek te gaan naar de optimale ondersteuning (via advies, hulpmiddelen en therapie) en hecht veel belang aan multidisciplinair samenwerken.

Daarnaast wil ik heel graag dat het kind plezier beleefd aan de therapie. Ik probeer steeds op een speelse manier het kind te motiveren. Ik vind het belangrijk om tijdens de therapie de ouders te betrekken en steeds respect te hebben voor hun wensen en deze van het kind.

Door mij meermaals per jaar bij te scholen streef ik er naar om mijn behandelingen aan te vullen met de nieuwste ontwikkelingen binnen de kinesitherapie/gezondheidszorg.

Opleidingen en specialisaties

Opleidingen:

  • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie: revalidatie en kinesitherapie bij kinderen (universiteit Gent, 2010 – 2012)
  • Postgraduaat in de pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen (UGent, KU Leuven en Bobath vereniging, 2015 – 2016)

Specialisaties